Online pénzügyi játéksorozat: „Forint Hősök Tere”

A forint bevezetésének 75. évfordulója alkalmából egy éven át tartó online pénzügyi játéksorozatot hirdetünk!

A forint 75. születésnapja alkalmából izgalmas, egy éven át tartó online pénzügyi játékra hívunk benneteket! Minden hónapban egy-egy forint címlet kerül a kérdések középpontjába, és a játék alatt közel 1100 db értékes nyereményt osztunk ki a résztvevő diákok között. Nevezz középiskolás vagy felsőoktatás kategóriában!

Nyeremények:

Havi nyeremények (vagy a lent felsoroltakkal azonosértékű)

2021 decemberétől EXTRA NYEREMÉNYEK: már díjazzuk a 2. és 3. helyezetteket is!

„Középiskola” kategória:

 • havi 1db iPhone 12 128 GB nyeremény a hónapban legrövidebb idő alatt legtöbb helyes választ adó játékosnak
 • EXTRA nyeremény az 5., decemberi fordulótól: havi 1db GARMIN okosóra nyeremény a hónapban a második legrövidebb idő alatt legtöbb helyes választ adó játékosnak
 • EXTRA nyeremény az 5., decemberi fordulótól: havi 1db Apple Airpods nyeremény a hónapban a harmadik legrövidebb idő alatt legtöbb helyes választ adó játékosnak
 • havi 1db JBL Xtreme 3 hordozható bluetooth hangszóró nyeremény kisorsolása a legalább 50% eredménnyel kitöltő játokosok között. (Az iPhone 12 128 GB nyereményt kapó Játékos nem jogosult a JBL Xtreme 3 nyereményre, így ebben az esetben új Játékos kerül kisorsolásra a bluetooth hangszóróra.)

„Felsőoktatás” kategória:

 • havi 1db iPhone 12 128 GB nyeremény a hónapban legrövidebb idő alatt legtöbb helyes választ adó játékosnak,
 • EXTRA nyeremény az 5., decemberi fordulótól: havi 1db GARMIN okosóra nyeremény a hónapban a második legrövidebb idő alatt legtöbb helyes választ adó játékosnak
 • EXTRA nyeremény az 5., decemberi fordulótól: havi 1db Apple Airpods nyeremény a hónapban a harmadik legrövidebb idő alatt legtöbb helyes választ adó játékosnak
 • novemberben és februárban egy-egy szabadon választható BIB kurzus kerül átadásra a hónapban legrövidebb idő alatt legtöbb helyes választ adó játékosnak, melyet a játékosok voucher formájában kapnak meg, és 6 hónapon belül be kell váltaniuk,
 • havi 1db ASUS VivoBook S15 laptop nyeremény kisorsolása a legalább 50% eredménnyel kitöltő játokosok között. Az iPhone 12 128 GB nyereményt kapó Játékos nem jogosult a ASUS VivoBook S15 nyereményre, így ebben az esetben új Játékos kerül kisorsolásra a laptopra.

Fődíjak (vagy a lent felsoroltakkal azonos értékű):

1. helyezett „középiskola kategória”: MacBook air (mind a 12 kérdéssort kitöltötte és a legtöbb pontot érte el a legrövidebb összidő alatt)

2. helyezett „középiskola kategória”: iPad Pro (mind a 12 kérdéssort kitöltötte és a második legtöbb pontot érte el a legrövidebb összidő alatt)

3. helyezett „középiskola kategória”: iPhone 11 (mind a 12 kérdéssort kitöltötte és a harmadik legtöbb pontot érte el a legrövidebb összidő alatt)


1. helyezett „felsőoktatás kategória”: Oxfordi online kurzus „közgazdaságtan és politika” kategóriában, melyet a nyertes választhat ki (mind a 12 kérdéssort kitöltötte és a legtöbb pontot érte el a legrövidebb idő alatt)

2. helyezett „felsőoktatás kategória”: Ipad Pro (mind a 12 kérdéssort kitöltötte és a második legtöbb pontot érte el a legrövidebb idő alatt)

3. helyezett „felsőoktatás kategória”: iPhone 11 (mind a 12 kérdéssort kitöltötte és a harmadik legtöbb pontot érte el a legrövidebb idő alatt)

Pont-és időegyezőség esetén a holtversenyben állók között sorsolás dönti el a nyertes személyét.

Továbbá kiosztásra kerül a két kategória legeredményesebb játékosai között 4 db Xiaomi elektromos roller, 40 db FitBit charge 4 okosóra és 950 db 25 000 Ft értékű Emag vásárlási utalvány az összesített eredmények alapján.

Pályázati feltételek

A játékosok érvényes iskolalátogatási igazolással vagy hallgatói jogviszony igazolással kell rendelkezzenek. Az érvényes igazolás a nyeremények átvételének feltétele, melyet a Szervezőknek e-mail formájában kell eljuttatni.

Egy játékos egy időszakban (havi játékmenet) egyszer töltheti ki a verseny kvízt. Egy személy egy időszakban (havi játékmenet) kizárólag egy nyereményre jogosult. A középiskolásoknak szóló kvízsorokat csak a középiskolások tölthetik ki nyereményért, a felsőoktatásban résztvevők pedig csak a felsőoktatási kvízben játszhatnak nyereményekért. A játék részleteit a Játékszabályzat tartalmazza.

Résztvevői kategóriák:

 • „Középiskola” kategória: 14-22 éves, magyarországi középfokú oktatási intézményben aktív tanulói jogviszonnyal rendelkező, nappali tagozaton tanuló diákok
 • „Felsőoktatás” kategória: 18-28 éves, magyarországi felsőoktatási intézményben hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok

A legkiemelkedőbb versenyzőket különleges nyereményekkel jutalmazzuk minden havi fordulóban, illetve a mind a 12 kérdéssort kitöltőknek szóló fődíj játékban!

Fordulók és kérdések típusai

Fordulók: A minden hónapban egy adott forintcímletre, és meghatározott pénzügyi témakörökre épülő kvízsorokat a táblázatban megadott határidőig lehet kitölteni, ha a játékos szeretne részt venni a havi nyereményekért folytatott meccsben.

Amennyiben a Játékos szeretne részt venni a fődíjakért folytatott játékban, mind a 12 kérdéssort szükséges kitöltenie a Játék végéig. Egy Játékos egy regisztrációval egy kvízsort csak egyszer tölthet ki, de egy időszakban egy személy csak egy nyereményre jogosult.

Megjelenés dátuma Forint címlet (havi téma) Havi pénzügyi téma Kitöltési határidő (a havi nyereményre való jogosultsághoz) megjelölt nap éjfélig
2021. augusztus 23. 5 Ft pénzismeret, pénztörténet 2021. szeptember 20.
2021. szeptember 1. 10 Ft pénzügyi tervezés 2021. október 1.
2021. október 1. 20 Ft családi költségvetés 2021. november 1.
2021. november 1. 50 Ft zöld pénzügyek 2021. december 1.
2021. december 1. 100 Ft korszerű pénzkezelés 2022. január 1.
2022. január 1. 200 Ft digitális pénzügyeink biztonsága 2022. február 1.
2022. február 1. 500 Ft megtakarítások 2022. március 1.
2022. március 1. 1 000 Ft befektetések 2022. április 1.
2022. április 1. 2 000 Ft hitelek, diákhitel 2022. május 1.
2022. május 1. 5 000 Ft fenntartható gazdálkodás 2022. június 1.
2022. június 1. 10 000 Ft diákmunka, bér, adózás 2022. július 1.
2022. július 1. 20 000 Ft öngondoskodás 2022. augusztus 1.

A verseny időtartama: 2021. augusztus 23 - 2022. augusztus 1.

Fordulók kitöltési határideje: A fenti táblázat szerint, a megjelölt nap éjfélig

Amennyiben a Játékos szeretne részt venni a fődíjakért folytatott játékban, mind a 12 kérdéssort szükséges kitöltenie a Játék végéig. Egy Játékos egy regisztrációval egy kvízsort csak egyszer tölthet ki, de egy időszakban egy személy csak egy nyereményre jogosult.

Pályázat kiírója: Magyar Nemzeti Bank – Látogatóközpontért és pénzmúzeumért felelős önálló osztály és a Pénziránytű – Alapítvány a Tudatos Pénzügyekért.

Eredményhirdetés: A havi fordulók után 10 munkanapon belül kihirdetésre kerül a Pénzmúzeum és a Pénziránytű Facebook oldalain, valamint a nyertesek a regisztrált e-mail címükre értesítést kapnak.

Ajánlott olvasmányok a felkészüléshez

Hogy előre is felkészülj és legjobb tudásod szerint vágj bele a játékba, a következő olvasmányokat ajánljuk: